Ravintolat

Ravintolatoiminta on Suomessa erittäin säänneltyä ja tiukasti valvottua. Toimijat ovat elintarvikealalla toimiessaan sitoutuneet tunnistamaan toimintaan liittyvät vaarat ja organisoimaan toimintansa turvalliseksi mm. omavalvontasuunnitelman avulla. Turussa ravintolapalveluita tarjoavat ammattimaisesti toimivat yritykset sitoutuneet kaikkiin viranomaisten ohjeisiin turvallisuudesta (Tartuntatautilaki, THL:n ohjeet ja Aluehallintoviraston ohjeet). 

Toimijat ovat sitoutuneet seuraaviin toimenpiteisiin ravintoloissa taatakseen turvallisen vierailun:  

 1. Ohjeistamme hyvään käsihygieniaan     
  Asiakkaat ohjeistetaan hyvään käsihygieniaan (käsienpesu ja desinfiointi käsidesillä riittävän usein), sekä muistutetaan olemaan tulematta ravintolaan sairaana.
 2. Siivoamme tehostetusti     
  WC-tiloja siivotaan ja desinfioidaan useasti päivän aikana (wc-istuimet, pesualtaan hanat). Varmistetaan, että tiloissa on koko ajan käytössä käsien desinfiointiainetta ja saippuaa. Pintojen desinfioinnista on olemassa vahvat ohjeistukset.
 3. Ohjaamme vieraita ravintolatiloissa     
  Ravitsemisliikkeen elinkeinonharjoittajalla on velvollisuus tehdä suunnitelma koronataudin leviämisen ehkäisemiseksi asiakkaiden keskuudessa. Suunnitelma on asiakkaan nähtävissä.
 4. Asiakkaita palvelevat vain terveet asiakaspalvelijat
  Turvavälit huomioidaan kokoustiloissa (kokousvieraiden etäisyys toisistaan min. 1,2 m)
  Kokoustarjoiluille mahdollisuus valita erilainen toimitus- ja tarjoilutapa; esim. yksittäispakattuina kokoustilaan

Katso tästä Clean & Safe -ravintolat Turussa >